Duguláselhárítás Gyorszolgálat
06-30-921-0948
dugulaselharitasgyorsszolgalat@gmail.com
Budapest
Duguláselhárítás budapesti gyorsszolgálat. 1996 óta lakosság szolgálatában.
Budai és pesti elérhetőséggel rendelkező gyorsszolgálat minden nap kedvező áron vállal dugulás elhárítást azonnal, garanciával. minden nap
 • Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás szakszerűen, díjtalan kiszállással, korszerű gépi technológiával, garanciával és akciókkal csak a lakosság részére már 1996 óta.

  Duguláselhárítás azonnal: 06 30 921 0948
 • Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás szakszerűen, díjtalan kiszállással, korszerű gépi technológiával, garanciával és akciókkal csak a lakosság részére már 1996 óta.

  Duguláselhárítás azonnal: 06 30 921 0948
 • Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás szakszerűen, díjtalan kiszállással, korszerű gépi technológiával, garanciával és akciókkal csak a lakosság részére már 1996 óta.

  Duguláselhárítás azonnal: 06 30 921 0948

Duguláselhárítás Budapest

Duguláselhárítás Budapest


Duguláselhárítás Budapest több kerületében akár azonnal, szakszerűen, bontás nélkül, garanciával segít Önnek a duguláselhárításban. Budapesten duguláselhárítás díjtalan kiszállással, kedvező áron, több évtizedes tapasztalattal!


Budán: 06 30 921 0948 és Pesten: 06 20 398 2881

 

Budapest duguláselhárítás gyorsszolgálatunkduguláselhárítás Budapest lakossági megrendelőknek, magánszemélyeknek vállalja lefolyók és csatornák minden típusának és átmérőjének duguláselhárítását. Kiemelt profilunk a konyhai mosogatók és fürdőszobai lefolyórendszerek, főcsatornák, udvari csatornák, esővíz csatornák bontás nélküli gépi tisztítása, duguláselhárítás Budapest egyes kerületeiben akár azonnal is, nagy szakmai tapasztalattal bontás nélkül, garanciával.


Duguláselhárítás Budapest gyorsszolgálatunk a következő kerületekben vállal duguláselhárítást:

Buda: II. kerület, III. kerület, XI. kerület, XII. kerület.

Pest: XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület, XXI. kerület, XXIII. kerület.


Mosogató duguláselhárítás budapest

Fürdőszobai duguláselhárítás budapest

Csatorna duguláselhárítás budapest


Duguláselhárítás Budán és Pesten Budapest egyes kerületeiben

Lefolyótisztítást, csatornatisztítást, duguláselhárítás Budapest gyorsszolgálatunk vállal családi házakban, ikerházakban, sorházakban külön budai és pesti elérhetőséggel a kiemelt kerületekben, akár azonnali díjtalan kiszállással, több évtizedes szakmai tapasztalatal és rutinnal. Szakterületeink az épületekben lévő összes lefolyó, a mosogatók, fürdőszobai lefolyók, udvari csatornák, főcsatorna duguláselhárítás Budapest egyes kerületeiben.

Duguláselhárítás Budapesten a megrendelő külön kérésére az elvégzendő munka összköltségét a helyszínen is fel tudjuk mérni, így a várható költségekről a lehető legpontosabb tájékoztatást kaphat minden megrendelő. A megbeszélt költségek, árak - ellentétben több vállalkozás gyakorlatával - utólag nem változnak. Kedvezményekről, árakról a menüpontokban található részletesebb tájékoztatás. A dugulások általában rendkívül kellemetlen helyzeteket, állapotokat okozhatnak a háztartásokban, akár az egész épületben megváltoztatja a normális hétköznapi életet. Honlapunkon sok hasznos tanácsokat olvashat a dugulások kialakulásának megelőzése érdekében. Amennyiben már eldugult a lefolyó vagy a csatorna, és házilag nem sikerült megoldani a hibát, akkor nem érdemes halogatni a gépi duguláselhárítást, mert az idő múlásával a dugulás okozta probléma csak nagyobb lesz, és a lerakódások egyre jobban megkeményednek a vezetékrendszerben. A duguláselhárítás valójában nem egy egyszerű feladat, mint amit néhányan elsőre gondolnak róla, a szakember profi gépekkel elkerüli a bontást és a lefolyó vagy csatorna cseréjét. Szakembereink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a duguláselhárítás terén, ezért szinte semmilyen dugulás nem jelenthet akadályt, a szolgáltatásunknak köszönhetően rövid időn belül újra használhatóvá válik a konyha vagy fürdőszoba, sok esetben pedig az egész ház. A lefolyó eldugulását nem lehet mindig megakadályozni, ennek oka lehet akár a rosszul megépített lefolyórendszer, azonban néhány praktikus tanácsot lehet adni a helyes használathoz, így meghosszabbodik annak dugulásmentes időszaka. konyhai mosogató, a fürdőszobai összefolyó és lefolyók, továbbá az udvari csatornák azon részei az otthonunknak, ahol a legsűrűbben találkozhatunk dugulással. A konyhában mosogatás közben keletkezett ételdarabok, a fürdőszobában a zuhanyzó, a kád és a mosdó lefolyójában összegyűlt hajszálak és ruhadarabok a felelősek a dugulások kialakulásáért, de a nagy mennyiségű mosogatószer, sampon, vagy mosószer is sokat ront a kialakult helyzeten. Amikor házilag már nem sikerül megoldani a problémát, hívjon minket bizalommal és duguláselhárítás Budapest gyorsszolgálatunk azonnal segít Önnek, hogy megszűnjön a dugulás okozta kellemetlenség.


Mosogató és fürdőszobai duguláselhárítás Budapest

Duguláselhárítás BudapestA fürdőszobában a kádnál, a zuhanyzónál és a mosdónál találkozhatunk leginkább a dugulásokkal. A fürdőszobai lefolyó eldugulások egyik jele az, amikor a kádból kihúzzuk a dugót, és a szennyvíz csak lassabban tud elfolyni, vagy feljön a padló összefolyóban. Ez az átmérő elszűkülését és a dugulások kialakulását jelenti. Amikor hagyományos kézi spirállal próbálkozunk, vigyázzunk, hogy ne okozzunk nagyobb kárt a lefolyóban, soha ne erőltessük, mert a lefolyó vezeték meg is repedhet vagy akár el is törhet. Ha a kézi spirál belecsavarodik a lefolyó vezetékébe, akkor az könnyen bele is tud szorulni, amit késöbb nehéz lesz kivenni, vagy akár egyáltalán nem is lehet bontás nélkül. Amennyiben házi egyszerű módszerekkel sem sikerül megoldani a dugulást, hívjon minket és Budapest duguláselhárítás gyorsszolgálatunk segít Önnek, hogy megszűnjön a dugulás és az ezzel járó sok kellemetlenség. A különböző lefolyó tisztító vegyszerek használatánál óvatosnak kell lenni, mert néhány termék mellékhatása elég nagy károkat és problémákat tud okozni a lefolyórendszerben. A konyhai mosogatóknál a mosogatás folyamán keletkező zsiradékok és olajok okozzák az esetek nagy részében az eldugulásokat. A mosogató vezetékben lerakódó zsír nagyon kemény dugulásokat is okozhat. A szűrő alkalmazása a mosogatóknál nem annyira javasolt, mivel az csökkenti a víz áramlását, lassítja az elfolyást, így a zsír könnyebben kirakódik. Legalább kéthetente egyszer érdemes forróvizes öblítést végezni, amikor körülbelül 10 liter felforralt vizet hirtelen beleöntünk a lefolyóba. Előfordul, hogy csak a mosogató szifon eldugulása okoz problémát, amit házilag könnyedén ki tudunk tisztítani. A szifon szétszedése és kitisztítása nem igényel nagyobb szaktudást. Tisztítsuk ki a szifont alaposan, és ügyeljünk rá, hogy a tömítéseket ne szakítsuk el és mindegyik tömítést a megfelelő helyre helyezzük vissza. Vegyszerek használatánál legyünk óvatosak, hogy ne kerüljön a bőrünkre vagy a szemünkbe a maró anyagokból, továbbá szellőztessük ki a lakást használatuk közben és utána alaposan. Lefolyótisztító granulátumokat ne használjunk sokszor, mert azok általában könnyen bele tudnak kötni a lefolyóba akár egy használat után is, javításuk csak bontással lehetséges.


Udvari csatorna duguláselhárítás Budapesten

Az udvari dugulások általában otthoni eszközökkel, szerszámokkal a nagy átmérő és távolság miatt nem szüntethetők meg hatékonyan. A házi módszerekkel végzett duguláselhárítás így csak nagyon ritkán sikerül tartósan, mert ha a dugulást látszólag sikerült elhárítani, a probléma általában hamar újra jelentkezik, mert ilyen házi technikával csak egy kis átmérőjű lyukat lehet készíteni a lerakódásokba. Ha az alábbi segítség linkre kattint, akkor részletes tájékoztatást talál a házi technikák és módszerek alkalmazásához. Ha házi eszközökkel már nem sikerül megoldani a dugulást, telefonáljon nekünk és Budapest duguláselhárítás gyorsszolgálatunk segít Önnek, hogy megszűnjön a dugulás és az általa okozott rengeteg kellemetlenség. A bontás nélküli gépi duguláselhárítás biztosítja Önnek, hogy a padló vagy fal bontása nélkül újra működő legyen a csatorna, így ez általában nagy fefordulástól kíméli meg Önt, továbbá a bontás sokszor komoly anyagi kiadással, ráfordítással is járhat. Szerelőnk több évtizedes tapasztalattal, nagy rutinnal rendelkezik, több ezer dugulást szüntetett már meg sikeresen. A duguláselhárításnak két eltérő csoportja van: a lefolyótisztítás és a csatornatisztítás, amelyek az átmérőben és a tisztításhoz szükséges technológiával térnek el egymástól. A lefolyótisztítás közé a lakásokban és családi házakban a mosogatók és fürdőszobai összefolyók, kádak, mosdók, zuhanyzók, és egyéb kis átmérőjű (32-110 mm) lefolyóinak tisztítása és karbantartása tartozik. A csatornatisztítás az udvari szennyvíz- és csapadékvíz csatornák, családi házak csatorna rendszere, főcsatornák tisztítása, amelyek átmérője általában meghaladja a 110 mm-t. A lefolyótisztításhoz és a csatornatisztításhoz budapest duguláselhárítás gyorsszolgálatunk mindig korszerű gépeket használ, így a lehető legszakszerűbben végezzük el a különböző átmérőjű csővezetékek dugulás elhárítását. Ha további bármilyen felmerülő kérdése lenne, telefonáljon és szívesen segítünk Önnek, hogy minden szempontból kielégítő és szakszerű választ kapjon és ne maradjon kétségek között. Duguláselhárítás Budapest néhány kerületében akár azonnal is szakszerűen, korszerű gépekkel.


Duguláselhárítás Budapest ezen kerületeiben kiemelt gyorsasággal:

Budán: II. kerület, III. kerület, XI. kerület, XII. kerület.

Telefon: 06 30 921 0948


Pesten: XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület, XXI. kerület, XXIII. kerület.

Telefon: 06 20 398 2881


Célunk, hogy a duguláselhárítás Budapest egyes kerületeiben a megrendelő igényeinek figyelembevétele mellett szakszerűen, hatékonyan, költségtakarékosan, bontás nélkül és tisztán történjen. Szerelőnk megérkezés után felméri a dugulás okozta hibát, tájékoztatja önöket a javítás menetéről, és költségéről és a legoptimálisabb, legjobb megoldást választva elvégzi a duguláselhárítás munkákat szakszerűen, tisztán, bontás nélkül. A duguláselhárítás Budapest kerületeiben a mai kornak megfelelő speciális spirálos technikával történik, amely össze sem hasonlítható a kézi spirálos megoldásokkal. A gépi spirálos duguláselhárítás nem tesz kárt a lefolyókban és a csatornákban sem, a duguláselhárítási technikákban a legbiztonságosabb módszer, ami a lakásokban, családi házakban lévő dugulásokat minden esetben megoldja.


Budapest duguláselhárítás gyorsszolgálatunk Pest megyében is vállal duguláselhárítást a következő településeken:

Biatorbágyon, Budajenőn, Budakeszin, Budaörsön, Diósdon, Dunaharasztin, Etyeken, Érden, Gyálon, Halásztelken, Maglódon, Nagykovácsin, Pátyon, Pécelen, Solymáron, Szigethalom, Szigetszentmiklóson, Százhalombattán, Telkiben, Törökbálinton, Üllőn, Ürömön, Vecsésen. 

Telefon: 06 30 886 3200

 

A házi praktikák és otthoni módszerek, egyszerűbb eszközökkel végzett tisztítás általában csak ott hatnak, ahol használják és alkalmazzák azokat. A lefolyó vezeték távolabbi részeire már nem jut el elég töményen, ezért a fellazított szennyeződés késöbb újból lerakódhat, vagy akár nagyobb dugulásokat is okozhat. Ilyen esetekben mindenféleképpen szükség van gépi tisztításra. Duguláselhárítás Budapest gyorsszolgálatunk duguláselhárítást Pest megyében az alábbi helyeken végez:

Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Diósd, Dunaharaszti, Etyek, Érd, Gyál, Halásztelek, Maglód, Nagykovácsi, Páty, Pécel, Solymár, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Százhalombatta, Telki, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vecsés.


Mi okozza a kellemetlen csatornaszagot?

A fürdőszobában a csatornaszag lehetséges oka a szifonok vagy a padló összefolyó kiszáradása. A szag megszüntetése ilyenkor többnyire nem igényel duguláselhárítással foglalkozó szakembert, a szifont ki kell tisztítani, az összefolyóba pedig fél liter vizet kell tölteni. A csatornaszag sok háztartásban jelent komoly gondot, ilyenkor szinte állandóan érezni lehet a kellemetlen szagot, aminek forrása különböző, eltérő okokra vezethető vissza. A csatornaszag okai legtöbbször a csatornarendszer megtervezésének vagy kivitelezésének hiányosságaira vezethető vissza. A legtöbbször a nem megfelelő lejtés miatt pangó szennyvíz, ami mozgása során vákuumot kelt, és kiszívja a szifonokból a vizet. Lehet egy elcsúszott, kifordult gumitömítés, vagy annak hiánya, emiatt pedig a csövek tokozásainál hézagok keletkeznek, és a rossz vagy hiányos tömítés miatt a csatornaszag akadálytalanul vissza tud áramlani a lakásba. A dugulás nem csak a büdös szag miatt kellemetlen jelenség, a csatornából feljövő gázokat belélegezve komoly egészségügyi problémákat is tud okozni. Ha már a szennyvíz feljött, fertőzésveszéllyel állunk szemben, ezért fontos a dugulás mielöbbi megszüntetése. Fontos kérdés lehet, hogy mikor hívjunk szakembert. Alapvető igazság, hogy egy komolyabb dugulást házilag nem lehet megoldani, szakmai tudás és felszereltség nélkül szinte lehetetlen vállalkozás. Ha házilagos módszerekkel már nem tudjuk egyszerűen megoldani a dugulást, extrém dolgokra ne vállalkozzunk, mert sok esetben mire megérkezünk, már házilag elkezdik kibontani a vezetékeket. Erre általában semmi szükség nincs, szakemberünk korszerű technológiával felszerelve bontás nélkül megoldja a nehezebb problémákat is. A legfontosabb feladat a duguláselhárítás mielöbbi szakszerű megkezdése. Csak a bontás nélkül történő duguláselhárítás garantálja Önnek, hogy falazat kibontása nélkül újra tökéletesen használhatóvá váljon a lefolyórendszer, ami nagy fefordulástól és költségtől kíméli meg Önt. Fontos, hogy bármilyen bontás komoly időbeli ráfordítással és nagy költséggel is járhat.


Budai részen:

II. kerület, III. kerület, XI. kerület, XII. kerület, Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Diósdon, Etyek, Érden, Nagykovácsi, Páty, Solymár, Százhalombatta, Telki, Törökbálint, Üröm


Pesti részen:

XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület, XXI. kerület, XXIII. kerület, Dunaharaszti, Gyál, Halásztelek, Maglód, Pécel, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Üllő, Vecsés

Duguláselhárítás Budapest - Ha kérdése merülne fel

Ha Önnek kérdése lenne, adja meg a telefonszámát, és mi igyekszünk gyorsan visszahívni, amikor Önnek éppen megfelel. Budapest duguláselhárítás 1996 óta a lakosság szolgálatában.

Hasznos segítség lehet a duguláselhárítás területén a tapasztalt szakember véleménye, ezért kérdezzen tőlünk. Duguláselhárítás Budapest területén azonnal:


Budapest duguláselhárítás gyorsszolgálatunk az alábbi dugulásoknál azonnal segít Önnek:

Duguláselhárítás Budapest mosogató lefolyók

Duguláselhárítás Budapest fürdőszobai lefolyók

Budapest duguláselhárítás udvari csatornák és tisztítók

Duguláselhárítás Budapest egyéb csatornák

Budapest duguláselhárítás egyéb lefolyók

Duguláselhárítás gyorsszolgálat: 06 30 921 0948

Duguláselhárítás azonnal, munkavégzés esetén díjtalan kiszállással és kedvező árakon. Ha most nem szeretne telefonálni, a következőkben leírhatja a dugulás jellegét, és helyét, majd adja meg a telefonszámát és duguláselhárítás gyorsszolgálatunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Ez hosszabb időt is igénybe vehet, ezért ha gyors választ és megoldást szeretne, kérjük mindenképpen telefonáljon. Ennek kitöltése természetesen nem kötelező, a telefonos megkeresés és tájékoztatás sokkal gyorsabb, pontosabb és szakszerűbb, mert közvetlenül tud Önnek segíteni a több évtizedes rutinnal és tapasztalattal rendelkező szerelőnk.

Milyen lefolyó dugult el? Duguláselhárítás gyorsszolgálatunk azonnal is tud segíteni a következő duguláselhárítás munkákban:
A dugulás helye:

A lefolyó vagy csatorna átmérője:
Amennyiben nem tud vagy esetleg most nem szeretne telefonálni, úgy itt megadhatja telefonszámát, és felvesszük Önnel a kapcsolatot. Ez akár hosszabb időt is igénybe vehet, ezért ha gyors megoldást szeretne, kérjük mindenképpen telefonáljon. Elérhetőség:
Összetettebb a dugulás? Korszerű gépeinkkel és tapasztalt szerelőnkkel a bonyolultabb és összetettebb duguláselhárítás problémákat is megoldjuk bontás nélkül. Itt leírhatja nekünk a dugulás jellemzőit:


Keressen minket a népszerű közösségi oldalakon is:

duguláselhárítás Budapest instagram

dugulás Budapest twitter

dugulás Budapest pinterest

duguláselhárítás Budapest facebook

duguláselhárítás Budapest linkedinen

dugulás Budapest Blogger

Profi munkavégzés több évtizedes tapasztalattal rendelkező szerelővel!

Duguláselhárítás Budapest kerületeiben azonnal, szakszerűen, garanciával:

//dugulaselharitasgyorsszolgalat.hu/dugulaselharitas-budapest/

Ezeken az oldalakon is megtalálhat minket:

duguláselhárítás budapest docs

duguláselhárítás budapesten slides

duguláselhárítás budapest jamboard

duguláselhárítás budapesten google photos

duguláselhárítás budapest mewe

duguláselhárítás budapesten mix

duguláselhárítás budapest tiktok

Telefonszámunk: +36 30 921 0948

Elérhetőségeink:

Megosztás

Közösségi oldalak

Szakterületeink

1. Mosogató duguláselhárítás.

1. Mosogató duguláselhárítás. Típus: Mosogató lefolyó
Vezeték átmérő: 40 mm, 50 mm, 63 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 40

2. Fürdőszobai lefolyó duguláselhárítás.

2. Fürdőszobai lefolyó duguláselhárítás. Vezeték átmérő: 32 mm, 40 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 40
Típus: Fürdőszobai lefolyók

3. Mosdó duguláselhárítás.

3. Mosdó duguláselhárítás. Vezeték átmérő: 32 mm, 40 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 32
Típus: Fürdőszobai lefolyók

4. Zuhanyzó és kád duguláselhárítás.

4. Zuhanyzó és kád duguláselhárítás. Típus: Fürdőszobai lefolyók
Vezeték átmérő: 32 mm, 40 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 32

5. Udvari csatorna duguláselhárítás.

5. Udvari csatorna duguláselhárítás. Típus: Udvari csatorna és főcsatorna
Vezeték átmérő: 110 mm, 125 mm, 160 mm, 200 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 110

6. Csatornák és lefolyók karbantartása.

6. Csatornák és lefolyók karbantartása. Típus: Csatornák és lefolyók karbantartása
Vezeték átmérő: 110 mm, 125 mm, 160 mm, 200 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 125

7. Több épületből álló ingatlanok duguláselhárítása.

7. Több épületből álló ingatlanok duguláselhárítása. Típus: Udvari csatorna és főcsatorna
Vezeték átmérő: 110 mm, 125 mm, 160 mm, 200 mm, 260 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 200

8. Csapadékvíz elvezető csatornák gépi duguláselhárítása.

8. Csapadékvíz elvezető csatornák gépi duguláselhárítása. Típus: Csapadékvíz elvezető csatorna
Vezeték átmérő: 110 mm, 125 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 160

Kedvezmények és Infók

Segítség a dugulások megelőzéséhez, tanácsok

Lefolyók és csatornák kiépítésével kapcsolatos tanácsok és javaslatok

A csatornarendszer és a lefolyórendszer megtervezésénél és kivitelezésénél a legfontosabb alapelvek betartása sok bosszúságtól kíméli meg Önt. Az udvari csatorna kiépítésénél a nyomvonalvezetésen kívűl még sok egyéb papramétert is figyelembe kell venni, a legfontosabbakat gyűjtöttük össze pár mondatban. Tisztítónyílásokat, esetleg tisztítóaknákat minden esetben alakítsunk ki oda, ahol az épületet a kültéren elhagyja a csatorna, az épülettől 1 méteren belül, továbbá a töréspontokhoz, mint például a könyök idomok. Szükséges még a bukásokhoz, ahol a csatorna lejtős teleknél nagy szintkülönbség miatt függölegesen megy lefelé. Egyéb esetekben tereptől függően 8-12 méterenként. Minden esetben T-idom alkalmazása javasolt, így megoldott a csatorna mindkét irányba történő duguláselhárítása. A tisztítónyílásokat a terepszintig kell meghosszabbítani, azokat kupakkal el kell látni. Fontos a legalább 70 cm-es fektetési mélység, és a megfelelő átmérőválasztás. Az udvari szennyvízcsatorna 110 mm és 125 mm között legyen, kültéren csak KGPVC csatornát használjunk! A csatornát 1% -1,5 %-os egyenletes lejtéssel, a legkevesebb iránytörés alkalmazásával kell megépíteni. Amennyiben iránytörés szükséges, a 90°-os iránytörésnél célszerű 2 db 45 °-os idomot alkalmazzunk. Fürdőszobáknál padlóösszefolyó beépítése javasolt, mert az nagy mértékben megkönnyíti az esetlegesen előforduló dugulások elhárítását. Nem ajánlott az egyágú padlóösszefolyó beépítése, kössük rá egy kádat, zuhanyzót, esetleg egy mosdót is. A lefolyó átmérője 40 mm legyen a 32 mm helyett! Mosogató vezetékek kiépítésénél fontos, hogy a bekötés a lehető legrövidebb legyen a vastagabb csatornába, mert a mosogató vezeték dugul el a leginkább. Lejtése 1,5% - 2%-os legyen egyenletes lejtéssel, átmérője 50 mm.

Hasznos tippek, ötletek és technikák a dugulások megelőzéséhez

A lefolyóvezetékek és a csatornák a mindennapi intenzív használatuk során hosszútávon a különböző kisebb és nagyobb méretű és anyagú szennyeződések miatt komoly terhelésnek vannak kitéve. A nem kellő szakmai odafigyeléssel és szakértelemmel megtervezett és kiépített lefolyóvezeték vagy csatornarendszer az alacsony, nagyon sokszor negatív lejtése, továbbá alul vagy felülméretezett átmérő kiválasztása ennek következtében a csővezetékekben a dugulások kialakulását nagymértékben elősegítik. A duguláselhárításnál az átmérők és csőtipusok miatt megkülönböztetjük a lefolyótisztítást és a csatornatisztítást. A lefolyótisztítás közé tartozik a mosogatók, fürdőszobai lefolyók, kádak, mosdók, zuhanyzók és egyéb kis átmérőjű lefolyóinak tisztítása. A csatornatisztítás az udvari szennyvízcsatornák csatorna rendszere, amelyek átmérője általában meghaladja a 110 mm-t. A dugulások előjelei lehet, hogy a lakásban megjelenik a kellemetlen csatornaszag. Előfordulhat az is, hogy nem könnyen jövünk rá a probléma okára. Mindent alaposan kitakarítottak, de a lakásban a kellemetlen szag nem szűnik. További jelenség még a lassú vízlefolyás, amikor csak lassan folyik el a víz a lefolyón, a WC-ben felgyülemlik a víz, és csak lassan, hhangok kíséretében folyik le. A mosogató rendszereknél az ételek, a zsiradékok és az egyéb konyhai hulladékok, mint a darabolt zöldégek lefolyóba engedése okozhatnak dugulásokat, ezzel szemben a fürdőszobai rendszereknél a haj, a ruhák, a szappan és a mosószerek együttes jelenléte és keveréke okozhat rövidebb vagy hosszabb távon dugulást. A dugulásokat házilag is megoldhatjuk, bár a házi duguláselhárítás a technológiai hiányosságok miatt ritkán sikerül tartósan. A házi módszerek általában ott használnak, ahol alkalmazzák őket, távolabb már nem jut el, ezért a fellazított szenny késöbb újra lerakódhat, vagy akár nagyobb dugulásokat is okozhat. A duguláselhárító szerek leginkább csak megelőzésre, karbantartásra alkalmazhatók.A jól, szakszerűen megépített lefolyóban gyorsan, nagy sebességgel áramló szennyvíz magával tudja vinni a vezetékek aljára rakódott szennyeződéseket, amely egy természetes tisztulási folyamatnak mondható. Abban az esetben, amikor nem megfelelő lejtése van a szennyvíz vagy csapadékvíz lefolyóknak vagy szinte teljesen vízszintesek, főleg ahol negatív lejtése van a csővezetéknek, ott a vezetékek alján csak pang a szennyvíz, és szépen lassan lerakódás képződik, ami majd később a dugulások okozója lesz. Ha egy lefolyó falán a szennyeződés egyre inkább lerakódik, akkor a cső belső átmérője az idő során egyre csökken, és egyre kevesebb víz mennyiséget tud elnyelni. A lefolyók falára az idővel még vastagabb és keményebb szennyeződés rakódik le, amely évről évre egyre nagyobb lesz. A vízszintes szakaszokon további gyakori probléma, hogy a vezeték falán vízkő képződik, és ez megvastagodva tovább szűkíti a csővezeték keresztmetszetét. Ebben a lerakódásban így még könnyebben megtapad a szennyeződés és a zsír is. Ezeket az elzáródásokat és szűkületeket kizárólag rendszeres időközönként elvégzett gépi tisztítás szüntetheti csak meg. Ha a dugulást sikerült is látszólag elhárítanunk, rövid idő elteltével újra jelentkezhet a hiba, mert csak egy kis átmérőjű lyukat tudunk készíteni a lerakódásba. Megelőzésképpen a fürdőszobai összefolyónál takarítsuk ki a padlóösszefolyót és bő forró vízsugárral mossuk át és tisztítsuk ki havonta. A kád és a zuhanytálca esetében fontos, hogy nem szabad kicsavarozni a lefolyót, mert a lefolyó tömítése elmozdulhat a kád vagy a zuhanytálca alatt és utána nem tudjuk bontás nélkül visszahelyezni pontosan a helyére, ami ázásokat, folyásokat okozhat. A tisztításkor öntsünk folyékony lefolyótisztító szert a lefolyóba, majd három óra elteltével bő forró vízzel mossuk át. A fürdőszobai lefolyóknál a mechanikai szűrők használata nagyon javasolt. A mosogatónál legelőször ellenőrizzük a szifont. Ha a szifonnal minden rendben volt, akkor lúgos lefolyótisztítóval töltsük fel a lefolyót, és három óra múlva forró vízzel öblítsük át. A különböző lefolyótisztító szereket óvatosan, megfelelő körültekintéssel és odafigyeléssel használjuk, mert egyes termékek használata irritáló gázképződéssel jár, továbbá különböző termékek együttes használata nem javasolt. Néhány termék negatív mellékhatása továbbá nagy és költséges károkat is tud okozni a lefolyórendszerben, mert akár bele is keményedhetnek a csőbe. A dugulás megelőzése vegyszerekkel: a bórax patikában kapható. Öntsön egy félpohárnyi bóraxot a lefolyóba, ezután öntse le fél liter forró vízzel. Hagyja 20 percig hatni, ezután öblítse le forró vízzel. A trisó használatánál öntsön egy egész flakont a lefolyóba, adjon hozzá 2 dl vizet és hagyja egy éjszakát állni, majd öblítse le. Fontos, hogy általában a vegyszerek erős, irritáló anyagok, semmiképp ne használjuk őket elővigyázatlanul, mindig pontosan tartsuk be a használati utasítást! Mosogatógép lefolyórendszerének eldugulása. Általánosságban az a probléma, hogy nem megfelelően használják a mosogatógépet. A gyorsan leöblített kevés langyos, zsíros víz megtapad a lefolyórendszerben, és a kihűléssel megdermed, ezért a lefolyó egyszerűen elzsírosodik. A dugulás megelőzhető azzal, mielőtt a mosogatógépbe helyeznénk a zsíros edényeket, öblítsük le róla az ételmaradékot. Használjunk néha forróbb és hosszabb programot. Ha ezt megtesszük meg, az edények tiszták és csillogók lesznek, másrészt nem dugulnak el az ételmaradékok a lefolyóban. Érdemes a mosogatógépek tisztításához a gépekhez javasolt termékekkel egy tisztító programot lefuttatni, mert ez segít a mosogatógép fertőtlenítésében, a vízkövek és a megdermedt zsírok feloldásában. A lefolyó dugulások legtöbbször a konyhában fordulnak elő, amit az ételmaradékok és a mosogatószerek okoznak. Kényes mosogató vezetékeknél a dugulás megelőzhető, ha egy szűrőt használunk a lefolyóban. A szűrőben összegyűlik az ételmaradék, és azt egyszerűen kidobhatjuk a szemetesbe, így az nem jut bele a lefolyóba. Alkalmanként gondoskodjunk a lefolyók tisztaságáról és a felrakódott vízkő oldásáról. Célszerű az otthoni karbantartást havonta egyszer elvégezni, így a dugulás sok esetben megelőzhető. A kültéri csatornáinkat a tisztítónyílásoknál vagy a tisztítóaknáknál fél évente ellenőrizzük, és ha lerakódásokat látunk benne, de még nem dugult el teljesen, bő vízzel mossuk át azokat és engedjük meg közben az épületben található összes csapot. Az udvari dugulások általában otthoni módszerekkel a nagy átmérő és a nagyobb távolság miatt nem szüntethetők meg. Ha nem sikerül megszüntetni a dugulást, nem érdemes tovább házilag próbálkozni, mert komolyabb hibák keletkezhetnek a lefolyórendszerben, amelyek akár bontásokhoz is vezethetnek. A dugulások szakszerű elhárításához hívjon minket bizalommal, és gyorsszolgálatunk akár azonnal, korszerű gépekkel, bontás nélkül, több évtizedes tapasztalattal és garanciával lakásokban és családi házakban egyaránt segít Önnek a dugulások szakszerű elhárításában. Gyorsszolgálatunk a lefolyótisztításhoz és a csatornatisztításhoz is korszerű gépeket és szerszámokat használ, a 25 éve duguláselhárítással foglalkozó szerelőnk így a lehető legszakszerűbben tudja elvégezni a különböző átmérőjű csővezetékek és alapvezetékek tisztítását és duguláselhárítását. A duguláselhárítást, továbbá a lefolyótisztítást és a csatornatisztítást speciális gépi spirálos technikával végezzük, amely nem hasonlítható össze a kézi spirálos módszerekkel. A gépi spirálos tisztítás a szakszerű duguláselhárítás módszerek közül a legbiztonságosabb módszer, ami a lakásokban, családi házakban lévő dugulásokat és lerakódásokat teljes egészében eltávolítja.

Szavazás

Milyen lefolyótisztítót használ Ön rendszeresen?

Szavazok