Duguláselhárítás Gyorszolgálat
06-30-921-0948
dugulaselharitasgyorsszolgalat@gmail.com
Budapest
Duguláselhárítás budapesti gyorsszolgálat. 1996 óta lakosság szolgálatában.
Budai és pesti elérhetőséggel rendelkező gyorsszolgálat minden nap kedvező áron vállal dugulás elhárítást azonnal, garanciával. minden nap
 • Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás szakszerűen, díjtalan kiszállással, korszerű gépi technológiával, garanciával és akciókkal csak a lakosság részére már 1996 óta.

  Duguláselhárítás azonnal: 06 30 921 0948
 • Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás szakszerűen, díjtalan kiszállással, korszerű gépi technológiával, garanciával és akciókkal csak a lakosság részére már 1996 óta.

  Duguláselhárítás azonnal: 06 30 921 0948
 • Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás Gyorsszolgálat

  Duguláselhárítás szakszerűen, díjtalan kiszállással, korszerű gépi technológiával, garanciával és akciókkal csak a lakosság részére már 1996 óta.

  Duguláselhárítás azonnal: 06 30 921 0948

Duguláselhárítás azonnal, garanciával

Duguláselhárítás azonnal


Eldugult a lefolyó vagy a csatorna? Duguláselhárítás bontás nélkül, garanciával.


Duguláselhárítás gyorsszolgálatunk vállal lefolyók, csatornák minden típusának és átmérőjének dugulás elhárítását családi házakban, ikerházakban, sorházakban és vállalkozásoknál egyaránt.


Duguláselhárítás több évtizedes tapasztalattal korszerű gépekkel, szakszerűen, díjtalan kiszállással és kedvező áron.


Telefonszámaink: 0630 9210 948 és 0620 398 28 81


Szakterületünk a konyhai mosogató vezetékek,Duguláselhárítás fürdőszobai lefolyórendszerek, főcsatornák, társasházi alapvezetékek, udvari csatornák bontás nélküli gépi tisztítása, duguláselhárítás, zsírtalanítás, karbantartás nagy tapasztalattal bontás nélkül, azonnal és garancíával. Gyorsszolgálatunk a lefolyótisztításhoz és a csatornatisztításhoz is korszerű, minőségi gépeket használ, így a lehető legszakszerűbben tudjuk elvégezni a különböző átmérőjű vezetékek tisztítását.


Duguláselhárítás szakszerűen, korszerű gépekkel

A duguláselhárításnak két típusa van: a lefolyó tisztítás és a csatorna tisztítás. A két eljárás leginkább az átmérő miatt tér el egymástól, így a tisztítás is különböző eszközökkel történik. A lefolyótisztítás közé a lakásokban és családi házakban a mosogatók és fürdőszobai lefolyók, így a zuhanyzók, kádak, mosdók, és egyéb kis átmérőjű lefolyóinak gépi tisztítása és karbantartása tartozik. A csatorna tisztítása az udvari szennyvízcsatornák és csapadékvíz csatornák, így a családi házak teljes csatorna rendszere, társasházi főcsatornák tisztítása, amelyek átmérője többnyire meghaladja a 110 mm-t. A lefolyótisztításhoz és a csatornatisztításhoz duguláselhárítás gyorsszolgálatunk kizárólag korszerű gépeket használ, így a lehető legszakszerűbben tudjuk elvégezni a különböző átmérőjű vezetékek gépi tisztítását. Amennyiben további bármilyen felmerülő kérdése lenne, telefonáljon nekünk és mi szívesen segítünk Önnek, hogy minden szempontból kielégítő és szakszerű információt kapjon. Szakemberünk speciális gépi spirálos technikával végzi a duguláselhárítást, amely össze sem hasonlítható a hagyományos kézi spirálos technikákkal. A gépi spirálos tisztítás a szakszerű duguláselhárítási technikák közül a legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszer.


Lefolyótisztítás és csatornatisztítás

Mosogató eldugulása az egyikMosogató duguláselhárítás legjellemzőbb dugulás a lakásokban, még inkább a családi házakban. Okai közül kiemelhető a kis átmérőjű, vagy esetleg túl nagy átmérőjű lefolyóvezeték negatív lejtéssel, hosszú szakaszokkkal és sok törésponttal, víztakarékos mosogatógép üzemeltetése, sok melegvíz helyett kevés hideg víz használata.

A mosdó eldugulása jellemzőmosdó duguláselhárítás, általában sűrűn előforduló dugulás a lakásokban, családi házakban. Okai a túlzottan kis átmérőjű, általában 32 mm-es lefolyóvezeték alkalmazása, víztakarékos mosógép üzemeltetése. Új vezeték kiépítésénél mindenféleképpen javasoljuk a 40 mm-es lefolyó használatát már a fali csatlakozásnál.

A kád, a zuhanyzóLefolyótisztítás vagy éppen a padlóösszefolyó dugulása is gyakran előforduló hiba a lakásokban és családi házakban egyaránt, amelyeknek az okai az eddig említett okokon kívül még a lapos és kevés vízmennyiséget átengedő szifonok, továbbá a szűrők hiánya vagy azok helytelen használata.

A csatornatisztítás udvari szennyvíz- és csapadékvíz csatornák, főcsatornák, családi házak csatorna rendszere, fürdőszobai csatornák, társasházi csatorna strangok és egyéb kül- és beltéri csatornák tisztítása. A duguláselhárítás folyamán szükség esetén különböző méretű tisztítófejeket alkalmazunk, hogy a csővezeték teljes átmérőben legyen megtisztítva.


Dugulások megelőzése házi módszerekkel és praktikákkal, karbantartás

Honlapunkon sok hasznos tanácsokat olvashat a dugulások kialakulásának megelőzése céljából. Amennyiben már eldugult a lefolyó vagy a csatorna vezeték, és házilag már nem sikerült megoldani a problémát, akkor nem érdemes halogatni a gépi duguláselhárítást, mert az idő múlásával a dugulás okozta kár csak nagyobb lesz, és a lerakódások egyre jobban megkeményednek a csatornarendszerünkben. A lefolyó eldugulását nem lehet mindig teljesen megakadályozni, ennek oka lehet akár a rosszul megépített vezetékrendszer, azonban néhány praktikus tanácsot lehet adni a helyes használathoz, így meghosszabbodik a vezeték dugulásmentes időszaka.


Lefolyók általános hibái

konyhai mosogató vezetéke, a fürdőszobai összefolyó és lefolyó vezeték, továbbá az udvari csatornák azon részei a lakásunknak, ahol a leginkább találkozhatunk dugulásokkal. A konyhában mosogatás közben keletkező ételdarabok, a fürdőszobában a kád, a zuhanyzó, és a mosdó lefolyójában összegyűlt hajszálak, ruhadarabok és szappanlerakódások a felelősek a dugulások kialakulásáért, de a nagy mennyiségű mosogatószer vagy mosószer is sokat tud rontani a kialakult állapoton. Ilyen esetekben hívjon minket bizalommal és duguláselhárításban gyorsszolgálatunk azonnal segít Önnek, hogy megszűnjön a dugulás okozta rengeteg kellemetlenség.


Fürdőszobai lefolyó vezetékek szakszerű duguláselhárítása

A fürdőszobában a kádnál, a zuhanyzónál és a mosdónál találkozhatunk leginkább a dugulásokkal. A fürdőszobai vezetékek eldugulásának egyik jele lehet az, amikor nagyobb mennyiségű vizet leengedve a szennyvíz csak lassabban tud elfolyni, vagy feljön a központi összefolyóban. Ez az átmérő szűkülését, a dugulás kialakulását jelzi. Abban az esetben, ha hagyományos kézi spirállal próbálkozunk fontos, hogy ne okozzunk nagyobb kárt a lefolyóban, ne erőltessük a szerszámot, mert a lefolyó vezeték el is repedhet vagy akár eltörhet. A házilag végzett duguláselhárítás folyamán a kézi spirál bele is tud csavarodni a lefolyó vezetékébe, ezután könnyen bele is tud szorulni, amit késöbb nehéz lesz kivenni, vagy akár nem is lehet bontás nélkül. Amikor már egyszerű módszerekkel nem sikerül megoldani a dugulást, hívjon minket bizalommal és duguláselhárítás gyorsszolgálatunk segít Önnek, hogy megszűnjön a dugulással járó sok kellemetlenség. A különböző lefolyótisztító vegyszerek használatánál nagyon óvatosnak kell lenni, mert néhány szer mellékhatása nagy károkat és problémákat tud okozni a lefolyó és csatorna rendszerünkben.


Mosogató duguláselhárítás nagy tapasztalattal

A konyhai mosogató lefolyóknál a mosogatás folyamán keletkező zsiradékok és olajok idézik elő az esetek nagy részében az dugulásokat. A mosogató vezetékében lerakódott zsír nagyon kemény dugulásokat is okozhat. A szűrő használata a mosogatóknál nem annyira javasolt, mert az gátolja a víz áramlását, lassítja a lefolyást, így a zsír könnyebben kirakódhat. Célszerű hetente egyszer forróvizes öblítést végezni, amikor körülbelül 10 liter forró vizet hirtelen beleöntünk a mosogató lefolyójába. Előfordulhat az is, hogy csak a mosogató szifonjának eldugulása okoz problémát, amit házilag könnyedén ki tudunk tisztítani. A szifon szerelése és kitisztítása nem igényel nagyobb szaktudást. Takarítsuk ki a szifont alaposan, és ügyeljünk rá, hogy a tömítéseket ne tépjük el és mindegyik tömítést a megfelelő helyre helyezzük vissza. A vegyszerek alkalmazásánál legyünk óvatosak, hogy ne kerüljön a bőrünkre vagy a szemünkbe a maró szerekből, továbbá szellőztessük ki a lakást azok használata közben és utána alaposan. Lefolyótisztító porokat és granulátumokat ne sűrűn használjunk, mert azok igen könnyen bele tudnak kötni a lefolyó vezetékébe, javításuk csak bontással lehetséges.

Akciónk: mosogató duguláselhárítása már 19500 Ft-tól.


Udvari csatorna vezeték duguláselhárítása géppel

Az udvari dugulások többnyire az otthoni eszközökkel, szerszámokkal a nagy átmérő és hosszú távolság miatt nem szüntethetők meg hatékonyan. A házi módszerekkel elvégzett duguláselhárítás ezért csak nagyon ritkán sikerül tartósan, ugyanis ha a dugulást látszólag sikerült is elhárítanunk, a probléma általában hamar újra jelentkezik, mert egyszerű házi technikával csak egy kis átmérőjű lyukat lehet készíteni a lerakódásokba és a szennyeződésekbe. Ha az alábbi segítség linkre rákattint, akkor részletes tájékoztatást találhat a házi technikák és módszerek sikeres alkalmazásához. Ha már házi eszközökkel nem sikerül elhárítani a dugulást, telefonáljon nekünk és duguláselhárítás gyorsszolgálatunk azonnal segít Önnek, hogy megszűnjön a dugulás és a vele együtt járó rengeteg kellemetlenség. A bontás nélküli szakszerű gépi duguláselhárítás biztosítja Önnek, hogy padló vagy fal kibontása nélkül újra tökéletesen működő legyen a csatornavezeték, így ez általában nagy fefordulástól kíméli meg Önt, továbbá a bontás sokszor nagy anyagi kiadással, ráfordítással is jár. Szerelőnk több évtizedes nagy tapasztalattal és rutinnal rendelkezik, több ezer dugulást szüntetett már meg sikeresen és tartósan.


A duguláselhárítási módszerei és a munka folyamata

A szerelő szükség esetén akár 1 órán belül megérkezik a helyszínre, felméri a helyzetet és a legoptimálisabb megoldást választva elvégzi a duguláselhárítást szakszerűen, tisztán, bontás nélkül. Speciális gépi spirálos technikával végezzük a tisztítást, amely össze sem hasonlítható a kézi spirálos megoldásokkal: dugulaselharitas-gyorsszolgalat.wmv.

A gépi spirálos tisztítás a duguláselhárítási technikákban a legelterjedtebb és legbiztonságosabb módszer. A tisztításkor speciális spirálokat használunk, ami a lakásokban, családi házakban lévő dugulásokat 100%-ban megoldja.
Magasnyomású tisztítás nagynyomású géppel általában 100 bar nyomással történik, és akár 100 méteres szakaszt is át lehet tisztítani vele. Kiemelten a hordalékok eltávolítása a fő feladata, amit a gépi spirállal nem lehet elvégezni. Lakásokban és családi házakban ez kockázatos megoldás is lehet, mivel a víz el tudja árasztani akár az épületet, ezért csak kivételes esetekben javasoljuk ezt a módszert.

Duguláselhárítás gyorsszolgálat: 06 30 921 0948

Duguláselhárítás azonnal, munkavégzés esetén díjtalan kiszállással és kedvező árakon. Kérhet előre is árajánlatot vagy összetettebb, előre nehezen elmagyarázható munkák esetén külön kérésre díjtalan helyszíni felmérést duguláselhárítás gyorsszolgálatunktól. Ha most nem szeretne telefonálni, a következőkben leírhatja a dugulás jellegét, helyét és gyorsszolgálatunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Ez hosszabb időt is igénybe vehet, ezért ha gyors választ és megoldást szeretne, kérjük mindenképpen telefonáljon. Ennek kitöltése természetesen nem kötelező, a telefonos megkeresés és tájékoztatás sokkal gyorsabb, pontosabb és szakszerűbb, mert közvetlenül tud Önnek segíteni a több évtizedes rutinnal és tapasztalattal rendelkező szerelőnk.

Milyen lefolyó dugult el? Duguláselhárítás gyorsszolgálatunk azonnal is tud segíteni a következő duguláselhárítás munkákban:
A dugulás helye:

A lefolyó vagy csatorna átmérője:
Amennyiben nem tud vagy esetleg most nem szeretne telefonálni, úgy itt megadhatja telefonszámát, és felvesszük Önnel a kapcsolatot. Ez akár hosszabb időt is igénybe vehet, ezért ha gyors megoldást szeretne, kérjük mindenképpen telefonáljon. Elérhetőség:
Összetettebb a dugulás? Korszerű gépeinkkel és tapasztalt szerelőnkkel a bonyolultabb és összetettebb duguláselhárítás problémákat is megoldjuk bontás nélkül. Itt leírhatja nekünk a dugulás jellemzőit:


Amennyiben bármilyen egyéb kérdése van a duguláselhárítással kapcsolatban, telefonáljon a 06 30 921 0948 telefonszámon, és mi azonnal segítünk Önnek.

Ha nem szeretne telefonálni, írjon nekünk és mi igyekszünk gyorsan válaszolni vagy visszahívhatjuk, amikor Önnek éppen megfelel. Duguláselhárítás gyorsszolgálatunk 1996 óta áll a lakosság szolgálatában.

Hasznos segítség tud lenni a duguláselhárítás területén a tapasztalt szakember véleménye:


 Duguláselhárítás több évtizedes tapasztalattal rendelkező szerelővel: +3630 9210 948

 

duguláselhárítás Youtube-on

duguláselhárítás docs

duguláselhárítás slides

duguláselhárítás jamboard

duguláselhárítás google photos

duguláselhárítás mewe

duguláselhárítás mix

duguláselhárítás tiktok

Megosztás

Közösségi oldalak

Szakterületeink

1. Mosogató duguláselhárítás.

1. Mosogató duguláselhárítás. Típus: Mosogató lefolyó
Vezeték átmérő: 40 mm, 50 mm, 63 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 40

2. Fürdőszobai lefolyó duguláselhárítás.

2. Fürdőszobai lefolyó duguláselhárítás. Vezeték átmérő: 32 mm, 40 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 40
Típus: Fürdőszobai lefolyók

3. Mosdó duguláselhárítás.

3. Mosdó duguláselhárítás. Vezeték átmérő: 32 mm, 40 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 32
Típus: Fürdőszobai lefolyók

4. Zuhanyzó és kád duguláselhárítás.

4. Zuhanyzó és kád duguláselhárítás. Típus: Fürdőszobai lefolyók
Vezeték átmérő: 32 mm, 40 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 32

5. Udvari csatorna duguláselhárítás.

5. Udvari csatorna duguláselhárítás. Típus: Udvari csatorna és főcsatorna
Vezeték átmérő: 110 mm, 125 mm, 160 mm, 200 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 110

6. Csatornák és lefolyók karbantartása.

6. Csatornák és lefolyók karbantartása. Típus: Csatornák és lefolyók karbantartása
Vezeték átmérő: 110 mm, 125 mm, 160 mm, 200 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 125

7. Több épületből álló ingatlanok duguláselhárítása.

7. Több épületből álló ingatlanok duguláselhárítása. Típus: Udvari csatorna és főcsatorna
Vezeték átmérő: 110 mm, 125 mm, 160 mm, 200 mm, 260 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 200

8. Csapadékvíz elvezető csatornák gépi duguláselhárítása.

8. Csapadékvíz elvezető csatornák gépi duguláselhárítása. Típus: Csapadékvíz elvezető csatorna
Vezeték átmérő: 110 mm, 125 mm
Összetett vezetékek átmérője (mm): 160

Kedvezmények és Infók

Segítség a dugulások megelőzéséhez, tanácsok

Hasznos tippek, ötletek és technikák a dugulások megelőzéséhez

A lefolyóvezetékek és a csatornák a mindennapi intenzív használatuk során hosszútávon a különböző kisebb és nagyobb méretű és anyagú szennyeződések miatt komoly terhelésnek vannak kitéve. A nem kellő szakmai odafigyeléssel és szakértelemmel megtervezett és kiépített lefolyóvezeték vagy csatornarendszer az alacsony, nagyon sokszor negatív lejtése, továbbá alul vagy felülméretezett átmérő kiválasztása ennek következtében a csővezetékekben a dugulások kialakulását nagymértékben elősegítik. A duguláselhárításnál az átmérők és csőtipusok miatt megkülönböztetjük a lefolyótisztítást és a csatornatisztítást. A lefolyótisztítás közé tartozik a mosogatók, fürdőszobai lefolyók, kádak, mosdók, zuhanyzók és egyéb kis átmérőjű lefolyóinak tisztítása. A csatornatisztítás az udvari szennyvízcsatornák csatorna rendszere, amelyek átmérője általában meghaladja a 110 mm-t. A dugulások előjelei lehet, hogy a lakásban megjelenik a kellemetlen csatornaszag. Előfordulhat az is, hogy nem könnyen jövünk rá a probléma okára. Mindent alaposan kitakarítottak, de a lakásban a kellemetlen szag nem szűnik. További jelenség még a lassú vízlefolyás, amikor csak lassan folyik el a víz a lefolyón, a WC-ben felgyülemlik a víz, és csak lassan, hhangok kíséretében folyik le. A mosogató rendszereknél az ételek, a zsiradékok és az egyéb konyhai hulladékok, mint a darabolt zöldégek lefolyóba engedése okozhatnak dugulásokat, ezzel szemben a fürdőszobai rendszereknél a haj, a ruhák, a szappan és a mosószerek együttes jelenléte és keveréke okozhat rövidebb vagy hosszabb távon dugulást. A dugulásokat házilag is megoldhatjuk, bár a házi duguláselhárítás a technológiai hiányosságok miatt ritkán sikerül tartósan. A házi módszerek általában ott használnak, ahol alkalmazzák őket, távolabb már nem jut el, ezért a fellazított szenny késöbb újra lerakódhat, vagy akár nagyobb dugulásokat is okozhat. A duguláselhárító szerek leginkább csak megelőzésre, karbantartásra alkalmazhatók.A jól, szakszerűen megépített lefolyóban gyorsan, nagy sebességgel áramló szennyvíz magával tudja vinni a vezetékek aljára rakódott szennyeződéseket, amely egy természetes tisztulási folyamatnak mondható. Abban az esetben, amikor nem megfelelő lejtése van a szennyvíz vagy csapadékvíz lefolyóknak vagy szinte teljesen vízszintesek, főleg ahol negatív lejtése van a csővezetéknek, ott a vezetékek alján csak pang a szennyvíz, és szépen lassan lerakódás képződik, ami majd később a dugulások okozója lesz. Ha egy lefolyó falán a szennyeződés egyre inkább lerakódik, akkor a cső belső átmérője az idő során egyre csökken, és egyre kevesebb víz mennyiséget tud elnyelni. A lefolyók falára az idővel még vastagabb és keményebb szennyeződés rakódik le, amely évről évre egyre nagyobb lesz. A vízszintes szakaszokon további gyakori probléma, hogy a vezeték falán vízkő képződik, és ez megvastagodva tovább szűkíti a csővezeték keresztmetszetét. Ebben a lerakódásban így még könnyebben megtapad a szennyeződés és a zsír is. Ezeket az elzáródásokat és szűkületeket kizárólag rendszeres időközönként elvégzett gépi tisztítás szüntetheti csak meg. Ha a dugulást sikerült is látszólag elhárítanunk, rövid idő elteltével újra jelentkezhet a hiba, mert csak egy kis átmérőjű lyukat tudunk készíteni a lerakódásba. Megelőzésképpen a fürdőszobai összefolyónál takarítsuk ki a padlóösszefolyót és bő forró vízsugárral mossuk át és tisztítsuk ki havonta. A kád és a zuhanytálca esetében fontos, hogy nem szabad kicsavarozni a lefolyót, mert a lefolyó tömítése elmozdulhat a kád vagy a zuhanytálca alatt és utána nem tudjuk bontás nélkül visszahelyezni pontosan a helyére, ami ázásokat, folyásokat okozhat. A tisztításkor öntsünk folyékony lefolyótisztító szert a lefolyóba, majd három óra elteltével bő forró vízzel mossuk át. A fürdőszobai lefolyóknál a mechanikai szűrők használata nagyon javasolt. A mosogatónál legelőször ellenőrizzük a szifont. Ha a szifonnal minden rendben volt, akkor lúgos lefolyótisztítóval töltsük fel a lefolyót, és három óra múlva forró vízzel öblítsük át. A különböző lefolyótisztító szereket óvatosan, megfelelő körültekintéssel és odafigyeléssel használjuk, mert egyes termékek használata irritáló gázképződéssel jár, továbbá különböző termékek együttes használata nem javasolt. Néhány termék negatív mellékhatása továbbá nagy és költséges károkat is tud okozni a lefolyórendszerben, mert akár bele is keményedhetnek a csőbe. A dugulás megelőzése vegyszerekkel: a bórax patikában kapható. Öntsön egy félpohárnyi bóraxot a lefolyóba, ezután öntse le fél liter forró vízzel. Hagyja 20 percig hatni, ezután öblítse le forró vízzel. A trisó használatánál öntsön egy egész flakont a lefolyóba, adjon hozzá 2 dl vizet és hagyja egy éjszakát állni, majd öblítse le. Fontos, hogy általában a vegyszerek erős, irritáló anyagok, semmiképp ne használjuk őket elővigyázatlanul, mindig pontosan tartsuk be a használati utasítást! Mosogatógép lefolyórendszerének eldugulása. Általánosságban az a probléma, hogy nem megfelelően használják a mosogatógépet. A gyorsan leöblített kevés langyos, zsíros víz megtapad a lefolyórendszerben, és a kihűléssel megdermed, ezért a lefolyó egyszerűen elzsírosodik. A dugulás megelőzhető azzal, mielőtt a mosogatógépbe helyeznénk a zsíros edényeket, öblítsük le róla az ételmaradékot. Használjunk néha forróbb és hosszabb programot. Ha ezt megtesszük meg, az edények tiszták és csillogók lesznek, másrészt nem dugulnak el az ételmaradékok a lefolyóban. Érdemes a mosogatógépek tisztításához a gépekhez javasolt termékekkel egy tisztító programot lefuttatni, mert ez segít a mosogatógép fertőtlenítésében, a vízkövek és a megdermedt zsírok feloldásában. A lefolyó dugulások legtöbbször a konyhában fordulnak elő, amit az ételmaradékok és a mosogatószerek okoznak. Kényes mosogató vezetékeknél a dugulás megelőzhető, ha egy szűrőt használunk a lefolyóban. A szűrőben összegyűlik az ételmaradék, és azt egyszerűen kidobhatjuk a szemetesbe, így az nem jut bele a lefolyóba. Alkalmanként gondoskodjunk a lefolyók tisztaságáról és a felrakódott vízkő oldásáról. Célszerű az otthoni karbantartást havonta egyszer elvégezni, így a dugulás sok esetben megelőzhető. A kültéri csatornáinkat a tisztítónyílásoknál vagy a tisztítóaknáknál fél évente ellenőrizzük, és ha lerakódásokat látunk benne, de még nem dugult el teljesen, bő vízzel mossuk át azokat és engedjük meg közben az épületben található összes csapot. Az udvari dugulások általában otthoni módszerekkel a nagy átmérő és a nagyobb távolság miatt nem szüntethetők meg. Ha nem sikerül megszüntetni a dugulást, nem érdemes tovább házilag próbálkozni, mert komolyabb hibák keletkezhetnek a lefolyórendszerben, amelyek akár bontásokhoz is vezethetnek. A dugulások szakszerű elhárításához hívjon minket bizalommal, és gyorsszolgálatunk akár azonnal, korszerű gépekkel, bontás nélkül, több évtizedes tapasztalattal és garanciával lakásokban és családi házakban egyaránt segít Önnek a dugulások szakszerű elhárításában. Gyorsszolgálatunk a lefolyótisztításhoz és a csatornatisztításhoz is korszerű gépeket és szerszámokat használ, a 25 éve duguláselhárítással foglalkozó szerelőnk így a lehető legszakszerűbben tudja elvégezni a különböző átmérőjű csővezetékek és alapvezetékek tisztítását és duguláselhárítását. A duguláselhárítást, továbbá a lefolyótisztítást és a csatornatisztítást speciális gépi spirálos technikával végezzük, amely nem hasonlítható össze a kézi spirálos módszerekkel. A gépi spirálos tisztítás a szakszerű duguláselhárítás módszerek közül a legbiztonságosabb módszer, ami a lakásokban, családi házakban lévő dugulásokat és lerakódásokat teljes egészében eltávolítja.

Lefolyók és csatornák kiépítésével kapcsolatos tanácsok és javaslatok

A csatornarendszer és a lefolyórendszer megtervezésénél és kivitelezésénél a legfontosabb alapelvek betartása sok bosszúságtól kíméli meg Önt. Az udvari csatorna kiépítésénél a nyomvonalvezetésen kívűl még sok egyéb papramétert is figyelembe kell venni, a legfontosabbakat gyűjtöttük össze pár mondatban. Tisztítónyílásokat, esetleg tisztítóaknákat minden esetben alakítsunk ki oda, ahol az épületet a kültéren elhagyja a csatorna, az épülettől 1 méteren belül, továbbá a töréspontokhoz, mint például a könyök idomok. Szükséges még a bukásokhoz, ahol a csatorna lejtős teleknél nagy szintkülönbség miatt függölegesen megy lefelé. Egyéb esetekben tereptől függően 8-12 méterenként. Minden esetben T-idom alkalmazása javasolt, így megoldott a csatorna mindkét irányba történő duguláselhárítása. A tisztítónyílásokat a terepszintig kell meghosszabbítani, azokat kupakkal el kell látni. Fontos a legalább 70 cm-es fektetési mélység, és a megfelelő átmérőválasztás. Az udvari szennyvízcsatorna 110 mm és 125 mm között legyen, kültéren csak KGPVC csatornát használjunk! A csatornát 1% -1,5 %-os egyenletes lejtéssel, a legkevesebb iránytörés alkalmazásával kell megépíteni. Amennyiben iránytörés szükséges, a 90°-os iránytörésnél célszerű 2 db 45 °-os idomot alkalmazzunk. Fürdőszobáknál padlóösszefolyó beépítése javasolt, mert az nagy mértékben megkönnyíti az esetlegesen előforduló dugulások elhárítását. Nem ajánlott az egyágú padlóösszefolyó beépítése, kössük rá egy kádat, zuhanyzót, esetleg egy mosdót is. A lefolyó átmérője 40 mm legyen a 32 mm helyett! Mosogató vezetékek kiépítésénél fontos, hogy a bekötés a lehető legrövidebb legyen a vastagabb csatornába, mert a mosogató vezeték dugul el a leginkább. Lejtése 1,5% - 2%-os legyen egyenletes lejtéssel, átmérője 50 mm.

Szavazás

Milyen lefolyótisztítót használ Ön rendszeresen?

Szavazok